Hvordan kalkulatoren virker

Skrevet av Ralph von Minden

Publisert sep 26, 2019

Hvordan kalkulatoren virker 

Designkalkulator forklaringsbilde med referansenummer
1 - Slider

Denne slideren følger deg under hele prosessen. Den viser hvor langt du er kommet i forhold til antall steg av totalt antall steg. Velger du flere alternativer på denne siden, vil antall steg øke tilsvarende.

2 - Lagre for senere bruk

Denne knappen lagrer din progresjon i nettleseren. Om du må avslutte kalkulatoren midt i arbeidet, og ikke ønsker å miste din progresjon, vil arbeidet være tilstede neste gang du åpner den samme nettleseren.

3 - Vis utvalg

Denne knappen åpner et lite vindu hvor du kan se hvor langt du har kommet og hva du har valgt. Dette er egentlig en forhåndsvisning av sluttresultatet.

Designkalkulator vis utvalg

Om du klikker på de lysegrå feltene (merket med røde kryss i bildet), flyttes du til tilsvarende steg i kalkulatoren.

4 - Link-tekst for mer informasjon

Denne og tilsvarende hvit tekst i klammer ( [tekstiklammer] ), åpner en slide-in med tilleggsinformasjon når du klikker på den, slik som denne du leser nå.

5 - Valgt Ikon

Mange av alternativene i denne kalkulatoren har et ikon som representerer valget. Når dette alternativet er valgt vil ikonet ha en klar rosa farge og en rosa hake i den lille hvite sirkelen til høyre for ikonet.

6 - Ikke valgt ikon

Mange av alternativene i denne kalkulatoren har et ikon som representerer valget. Når dette alternativet er ikke er valgt vil ikonet ha en mørkere rosa farge og grått kryss i den lille hvite sirkelen til høyre for ikonet.

7 - Totalpris så langt

Dette representer totalprisen så langt i dine valg. Denne endrer seg øyeblikkelig med de valgene du tar.

8 - Neste Steg

Denne tar deg frem til neste steg i kalkulatoren. Om den ikke reagerer er det god mulighet for at du ikke har valgt et alternativ, men hvor valg er påkrevd.

Fra og med steg 2 i kalkulatoren vil det dukke opp en grå tilsvarende boks som heter GÅ TILBAKE. Denne tar deg ett og ett steg tilbake i kalkulatoren.

Skrevet av Ralph von Minden

Prosjektleder i kommunikasjonsbyrået Kolbrun Retorikk og har ansvar for webutvikling og hosting. Ralph har variert bakgrunn og kompetanse innenfor IKT, ledelse, forretningsutvikling og innovasjon.

Publisert sep 26, 2019

Følg oss:

Andre relevante artikler:

Har du prøvd vår Designkalkulator?

Estimer hva det koster å lage din bedrifts visuelle profil. Hva koster en nettside? Hva koster en logo? Fyll ut alle stegene og få prisestimatet øyeblikkelig på din skjerm, eller til din epost. Flott å bruke i din planlegging, dine budsjetter eller i forhold til søknader til for eksempel Innovasjon Norge.

Du vil også like..

Hva er Microsoft Clarity?

Hva er Microsoft Clarity?

Brukerinnsikt for din nettside!Du har kanskje verdens "fineste" nettside men lurer på om noen i det hele tatt finner...