Har du oppdatert til den nye Google Analytics 4?

Skrevet av Ralph von Minden

Publisert jul 13, 2022

Oppdater din nettside og app til den nye Google Analytics 4, før det er for sent.

Designkalkulator Skjermbilde av Google Analytics med GA4 wizard

Hva er Google analytics?

Google Analytics måler og gir statistikk og informasjon om trafikken på din nettside. Ting som hvor de besøkende kommer fra, hvilken plattform bruker de, fant de din nettside via vanlig søk eller kom de fra dine sosiale medier, hvilke sider er de inne på, hvor lenge er de inne på sidene osv..

Meget nyttig for alle som er opptatt av trafikken på egen nettside med andre ord!

Designkalkulator Google Analytics slutter å virke

Hvorfor oppdatere til den nye Google analytics 4(GA4)?Designkalkulator Google Analytics slutter å virke

 • Google Analytics slutter å virke 1. juli 2023.
 • Google Analytics 4 er bedre!
  • GA4 er tilpasset nye krav om personvern og bruk av informasjonskapsler
  • Den samler inn data fra både din nettside og evt. app, slik at kundereisen blir enda lettere å forstå. Det vil si at du kan måle konverteringer på tvers av plattformer.
  • Den er hendelsesbasert og ikke øktbasert som dagens GA. Det vil si at den er mer opptatt av hva du gjør på nettsiden enn f.eks. hvor lenge du er der. Og du kan lettere å ha fokus på måling av enkelthendelser som nedlastinger, sidevisninger osv..
 • Rekke å opparbeide statistikk/historikk før 1. juli
 • Fra 1. juli har du evt. ingen trafikkanalyse på din nettside.

Hvordan oppdatere til Google Analytics 4?

 • Om du ikke har Google Analytics fra før må du lage deg en konto og koble nettsiden mot denne. Nye kontoer får automatisk en GA4 tilknytning. Les mer om hvordan du gjør dette her.
 • Om du allerede har Google Analytics Universal (den gamle), så logger du deg inn på Google Analytics og velger en GA4 tilknytning i tillegg til din allerede eksisterende Google Analytics Universal på denne måten.Designkalkulator Skjermbilde av Google Analytics med GA4 wizard
 • Få hjelp til å sette opp dette og gjerne få satt opp flere innsiktsverktøy mens du er i gang, sånn som Google Search Console, Bing Webmaster Tools, Microsoft Clarity Kontakt ditt byrå og de kan helt sikkert hjelpe deg.

Les vår artikkel «HVA er SEO eller søkemotoroptimalisering?«

Konklusjon

Du har fortsatt god tid, forsåvidt. Men dette er en jobb du uansett MÅ gjøre, før eller senere. Så hvorfor ikke ta tak i det allerede nå slik at du kan bygge opp så mye og så relevant data som mulig før 2023. Og ikke minst, allerede nå, ta i bruk den nye og forbedrete funksjonaliteten i GA4.

Designkalkulator Hvit hovedlogo Kolbrun Retorikk

Vi tilbyr oppsett av Google Analytics 4

Vi setter opp Google Analytics 4 på din nettside. Så gir vi deg en liten opplæring i hvordan å bruke og tolke informasjonen man får.

Kolbrun Retorikk, som er bedriften bak designkalkulator.no, tilbyr mange tjenester innen visuell komunikasjon for bedrifter. Om det er grafisk design, branding, nettsider/hosting eller andre relaterte tjenester.

Finn ut mer

Del gjerne denne artikkelen

Skrevet av Ralph von Minden

Prosjektleder i kommunikasjonsbyrået Kolbrun Retorikk og har ansvar for webutvikling og hosting. Ralph har variert bakgrunn og kompetanse innenfor IKT, ledelse, forretningsutvikling og innovasjon.

Publisert jul 13, 2022

Følg oss:

Andre relevante artikler:

Har du prøvd vår Designkalkulator?

Estimer hva det koster å lage din bedrifts visuelle profil. Hva koster en nettside? Hva koster en logo? Fyll ut alle stegene og få prisestimatet øyeblikkelig på din skjerm, eller til din epost. Flott å bruke i din planlegging, dine budsjetter eller i forhold til søknader til for eksempel Innovasjon Norge.

Du vil også like..

Hva er Microsoft Clarity?

Hva er Microsoft Clarity?

Brukerinnsikt for din nettside!Du har kanskje verdens "fineste" nettside men lurer på om noen i det hele tatt finner...