Hva er Google Bedriftsprofil (tidl. Google Min Bedrift)?

Skrevet av Ralph von Minden

Publisert jan 25, 2022

Hva er Google Bedriftsprofil?

Designkalkulator Skjermdump fra Google min bedriftoppføring for Kolbrun Retorikk

Google Bedriftsprofil, tidligere Google Min Bedrift, er et verktøy for å synliggjøre din bedrift på nett. Spesifikt på Google søk og i Google Maps. Det er gratis, forholdsvis enkelt å sette opp og viktig for søkemotoroptimalisering.

De fleste bedrifter har allerede en forretningsoppføring hos Google. Den kan Google selv ha laget ved å hente informasjon fra internett eller ved at vanlige mennesker legger inn informasjonen i form av kartnåler i Maps, bilder osv.. Om du ønsker å ha kontroll på disse oppføringen, må du lage deg en Google Bedriftsprofil-konto for å få nødvendig eierskap

 Hvor vises Google Bedriftsprofil?

 • På desktop ser du den helt til høyre som en egen oppføring. Samtidig som du ser den i selve søkeresultatet, helt øverst (Se hovedbildet ovenfor).
 • På mobil kommer først søkeresultatet og så bedriftsoppføringen din like etter.
 • Du vil finne den i Google Maps.

Hvorfor bruke Google Bedriftsprofil?

 • Det gjør det enklere for kunder å finne deg på nett.
 • Informasjon om deg er lett tilgjengelig ved søk, sånn som adresse, telefonnummer, åpningstider osv..
 • Din bedrift blir mer troverdig
 • Vise dine anmeldelser til potensielle kunder.
 • Helt gratis!

 

Hva kan du gjøre med Google Bedriftsprofil?

 • Du kan se statistikk for søk for bedriften din.
 • Du kan legge til bilder og video. For å vise frem din bedrift og som i tillegg er søkbare.
 • Hoteller og andre overnattingssteder kan få direkte bookinger fra selve oppføringen
 • Du kan hente anmeldelsene fra oppføringen og vise de på din nettside.

 

Bing places for business

Du kan også enkelt overføre opplistingen og senere synkronisere den din til Bing places for business. Bing er Microsoft sin søkemotor og konkurrent til Google på samme måte som Bing places for business er en konkurrent til Google Bedriftsprofil. Likevel har disse inngått et samarbeid om å del informasjon, slik at det blir lettere for deg å ha en tilstedeværelse begge steder.

 

Hvordan lage en Google Bedriftsprofil oppføring?

Du kan forholdsvis enkelt lage en oppføring ved å  følge denne lenken. Du må ha en Google konto for å få tilgang, men det kan du lage deg ved å klikke på «Logg inn».

Når du er inne så er det bare å følge veilederen. Legge til bedriftsinformasjon og bilder. I tillegg må du verifisere bedriften din slik at Google vet at du har rettmessig krav på den. Måten man verifiserer vil variere avhengig av din bedrift, bransje og fysiske tilstedeværelse. Dette får du vite mer om når du prøver å verifisere oppføringen.

Om du ikke ønsker å bruke dyrebar tid til å sette deg inn i alt dette, eller ønsker å være sikker på at du gjør alt riktig, anbefaler vi deg å bruke et byrå.

Designkalkulator Hvit hovedlogo Kolbrun Retorikk

Vi tilbyr Google og Bing integreringspakke med Bedriftsprofil

Foruten Google bedriftsprofil, etablerer vi og kobler forskjellige verktøy fra Google og Bing som hjelper synlighet og søkemotoroptimalisering. 

Kolbrun Retorikk, som er bedriften bak designkalkulator.no, tilbyr mange tjenester innen visuell komunikasjon for bedrifter. Om det er grafisk design, branding, nettsider/hosting eller andre relaterte tjenester.

Finn ut mer

Del gjerne denne artikkelen

Skrevet av Ralph von Minden

Prosjektleder i kommunikasjonsbyrået Kolbrun Retorikk og har ansvar for webutvikling og hosting. Ralph har variert bakgrunn og kompetanse innenfor IKT, ledelse, forretningsutvikling og innovasjon.

Publisert jan 25, 2022

Følg oss:

Andre relevante artikler:

Har du prøvd vår Designkalkulator?

Estimer hva det koster å lage din bedrifts visuelle profil. Hva koster en nettside? Hva koster en logo? Fyll ut alle stegene og få prisestimatet øyeblikkelig på din skjerm, eller til din epost. Flott å bruke i din planlegging, dine budsjetter eller i forhold til søknader til for eksempel Innovasjon Norge.

Du vil også like..

Hva er Microsoft Clarity?

Hva er Microsoft Clarity?

Brukerinnsikt for din nettside!Du har kanskje verdens "fineste" nettside men lurer på om noen i det hele tatt finner...